Evert Hoffmann

Evert Hoffmann

In 2005 ben ik in Groningen afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na mijn afstuderen heb ik diverse waarnemingen gedaan waaronder in diverse praktijken en in het ziekenhuis.

Ik heb bewust de keuze gemaakt voor de particuliere praktijk omdat hier voor mij meer uitdaging ligt, het mooie van deze setting is dat ik iemand van begin tot eind begeleid om de hulpvraag zo goed mogelijk te kunnen realiseren.

In de zomer van 2006 ben ik bij het (toen nog wat kleinere) Fysio Centrum in Beilen begonnen als fysiotherapeut. in de afgelopen jaren is die kleine praktijk uitgegroeid tot een gezondheidscentrum met een leuke groep collega's. Naast het feit dat we een gezellige groep collega's hebben is ook de samenwerking met collega's fysiotherapie maar ook andere disciplines in het gezondheidscentrum waardevol omdat dit een breder kennisvlak biedt.

Mede door deze groei ben ik mij naast fysiotherapie ook gaan bezig houden met kwaliteitsbeleid binnen de praktijk als medewerker van het kwaliteitsteam.

Shockwave/echografie

Fysiotherapie is de laatste jaren een beroep dat sterk aan verandering onderhevig is, ik vind het belangrijk om mee te gaan in kennis en ontwikkeling van nieuwe inzichten en behandelmethoden.
Zo is voor mij de ontwikkeling van echografie binnen de fysiotherapie van grote toegevoegde waarde. Hiervoor heb ik in 2008 de basis echografie en in 2014 de master echografie afgerond.
Echografie biedt mij de mogelijkheid om specifieker inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht.

Maar het mooie van echo vind ik dat het niet alleen toepasbaar is als hulpmiddel bij het vaststellen van de oorzaak van de klachten maar ook gebruikt kan worden als ondersteuning van de behandeling. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan ‘echogeleide rug training’ bij chronische lage rugklachten die door instabiliteit worden veroorzaakt.

Shockwave geeft mij als therapeut de mogelijkheid om klachten te behandelen die niet middels reguliere behandelingen opgelost kunnen worden, dit betekent voor mij dat ik iemand toch nog kan helpen waar ik normaliter de behandeling zou stoppen. Het is een zeer waardevolle toevoeging in de therapeutische mogelijkheden die ik als therapeut kan bieden om een bestaand probleem effectief aan te pakken.

Jenny: "Door Shockwave therapie kan ik weer werken"

“In de horeca is het soms flink doorwerken. Hierdoor heb ik de pezen in mijn schouder overbelast. Dat ging niet met alleen fysiotherapie weer over. Evert Hoffmann, specialist bij het Shockwave Centrum kon mij gelukkig helpen. Samen met oefeningen van de fysiotherapeut kwam ik er weer bovenop. Ik weer voor 100% inzetbaar. Ik ben weer waar ik zijn wil en pijnvrij. Daarom zou ik zeker iedereen met dit soort klachten Shockwave-therapie aanraden.”