Pijn bij zitten aan het zitbeen (tuber ischi)

Is vaak het gevolg van overbelasting van de pezen die aanhechten aan het zitbeen (tuber ischi) links of rechts. Deze klacht komt het vaakst voor bij ouder wordende vrouwen. Dit heeft te maken met dunner en slapper wordende vetkussens waardoor er meer druk komt op de pezen bij het zitten. Dit kan eventueel in combinatie met overbelasting van de pezen leiden tot vervelende chronische pijn bij het zitten ( voornamelijk bij het zitten op harde stoelen). Wij hebben bij deze klacht erg goede ervaring met behandelingen met gefocusseerde shockwave.

 

Ontstaan van bil -en zitbeenklachten

De pijn in de bil of het zitbeen kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Het kan komen door overbelasting bij veel herhaaldelijke bewegingen of juist bij een explosieve kracht leveren.  Om de diagnose te ondersteunen kunnen wij van de bil- of het zitbeen een echografie maken. Hiermee kunnen wij een aantal zaken uitsluiten, waaronder een ruptuur of scheuring. Op de echo kunnen wij goed zien of het daadwerkelijk om een verrekking/scheurring en of overbelasting gaat, of dat het wellicht een ernstigere blessure is.

Shockwavetherapie bij bil of zitbeenklachten                                              

Wanneer u denkt dat Shockwavetherapie voor u de juiste behandelvorm kan zijn bij uw bil of zitbeenklachten kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij het Shockwave Centrum. U kunt dan telefonisch contact opnemen met de centrale receptie (tel. 0593-524059) en geeft aan dat u een afspraak wilt maken bij het Shockwave Centrum. Hierbij wordt er gestart met een vragengesprek en aansluitend echografisch onderzoek. Hieruit wordt bepaald welke therapievorm het beste past bij uw klacht.

Gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek en advies

Wanneer U dit wenst kunt  u een oriënterend gesprek aanvragen. Dit vraaggesprek duurt maximaal 15 minuten en is gratis. Aan de hand van dit gesprek kan de behandelaar bepalen of Shockwave therapie U naar alle waarschijnlijkheid kan helpen of niet. We bepalen tijdens dit gesprek ook welk behandeltraject voor u van toepassing is. Wanneer u het moeilijk vindt uw klacht onder woorden te brengen, dan kunt u dit het beste thuis op uw gemak op papier zetten.

Behandel traject 1

Wanneer uw klacht geschikt is voor radiale Shockwavetherapie en kan vallen binnen een fysiotherapeutisch behandeltraject dan kunt u terecht bij het Fysio Centrum in Beilen of Klijndijk. Uw behandeling kan dan vallen binnen een consult Fysiotherapie en wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Er zal van tevoren wel een echografisch onderzoek plaatsvinden om de juiste behandeling in te kunnen zetten.

Behandel traject 2

Wanneer er wordt gekozen voor gefocusseerde Shockwave therapie wordt er een afspraak gemaakt voor verder onderzoek bij het Shockwave Centrum, waarbij vaak ook een echografisch onderzoek zal plaatsvinden om de juiste behandeling in te kunnen zetten.

Afspraak echografisch onderzoek op verwijzing van een (huis)arts of fysiotherapeut 

U kunt ook op verwijzing van een (huis)arts of fysiotherapeut een afspraak maken voor echografisch onderzoek. Voor het maken van een afspraak kunt telefonisch contact opnemen met de centrale receptie (tel. 0593-524059). Geef hierbij aan dat u een afspraak wilt maken op verwijzing van een (huis)arts of fysiotherapeut voor een echografisch onderzoek. 

Uitkomsten echografisch onderzoek

De uitkomst van de echo wordt met u besproken en ook, na uw toestemming, door middel van een rapportage gecommuniceerd naar uw verwijzer. 

Vervolgtraject

Afhankelijk van de uitkomst van het echografisch onderzoek kan er eventueel een behandeltraject worden gestart. Het geadviseerde behandeltraject wordt in overleg met u en uw verwijzer besproken.